این استاندارد های بینالمللی فهرستی غیر جامع از نامهای گیاهشناسی و نامهای رایج در انگلیسی و فرانسوی گیاهان یا قسمتهایی از گیاهان که بهعنوان ادویه یا چاشنی استفاده میشوند را ارائه میدهند. نامهای گیاهشناسی بر اساس فلور اروپا و آخرین کارهای انجمن بینالمللی آزمایش بذر اصلاح شدهاند و همین امر منجر به گنجاندن گیاهان خاصی هم به عنوان ادویه و هم به عنوان چاشنی معطر شده است.
استانداردهای بین المللی توسط سازمان بین المللی استاندارد ایزو ISO تدوین میشوند و برای محصولات و خدمات در سراسر جهان کاربرد دارند. در سایت ما مقاله ای با عنوان ایزو چیست منتشر شده است که به طور مفصل به انواع استانداردها و مزایای آنها برای کسب و کارها پرداخته است.
استاندارد های عمومی
ISO 9001: 2015 استاندارد بین المللی سیستم مدیریت کیفیت
ISO 14001: 2015 استاندارد بین المللی سیستم مدیریت زیست محیطی
ISO 45001: 2018 استاندارد بین المللی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی
HSE-MS استاندارد بین المللی سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت، محیط زیست
ISO 10002: 2018 استاندارد بین المللی سیستم شکایت مشتریان
ISO 10004: 2018 استاندارد بین المللی سیستم رضایت مندی مشتریان
ISO 10006: 2017 استاندارد بین المللی مدیریت کیفیت در پروژه ها (مدیریت پروژه)
CRM استاندارد بین المللی مدیریت ارتباط با مشتریان
5S آراستگی محیط کار
استاندارد های تخصصی
حلال استاندارد بین المللی تطابق محصولات غذایی و کشتارگاه ها با الزامات قوانین اسلامی
HACCP استاندارد بین المللی سلامت غذا
ISO 22000: 2018 استاندارد بین المللی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی
ISO 17025: 2017 استاندارد بین المللی مدیریت کیفیت آزمایشگاهی
CE استاندارد بین المللی محصول در اروپا (تطابق محصول با الزامات اتحادیه اروپا)
ISO 12872: 2010 استاندارد بین المللی زیتون
ISO 3632: 2011 استاندارد بین المللی ادویه جات – زعفران
ISO 21983:2019 استاندارد بین المللی دستورالعمل برای برداشت، حمل و نقل، جداسازی، خشک کردن و ذخیره سازی زعفران قبل از بسته بندی
ISO 676: 1997 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات
ISO 939 استاندارد بین المللی تعیین رطوبت در ادویه جات
ISO 20377:2018 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – جعفری خشک
ISO 11164: 1995 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – رزماری خشک شده
ISO 11165: 1995 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – مریم خشک
ISO 11163: 1995 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – ریحان شیرین خشک
ISO 10620: 1995 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – مرجان شیرین خشک
ISO 7927: 1987 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات، سبزیجات – دانه رازیانه تلخ
ISO 6465: 2009 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – زیره
ISO 7925: 1999 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – پسته خشک شده
ISO 7926: 1991 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – ترخون خشک شده
ISO 6754: 1996 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – آویشن خشک
ISO / NP 7540 استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات – پاپریکا شیرین و گرم
ISO 7542: 1984 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – پاپریکا
ISO 7540: 2020 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – پاپایا
ISO 7377: 1984 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – توت فرنگی
ISO 6577: 2002 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – کلم بروکلی
ISO 6574: 1986 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – دانه کرفس
ISO 5560: 1997 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – سیر خشک شده
ISO 5559: 1995 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – پیاز خشک
ISO 2255: 1996 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – گشنیز
ISO 2256: 1984 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – نعناع خشک
ISO 1237: 1981 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – دانه خردل
ISO 5563: 1984 استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – فلفل دلمه ای
ISO 3513: 1995 استاندارد بین المللی ادویه جات – فلفل
ISO 959-1: 1998 استاندارد بین المللی ادویه جات – فلفل سیاه
ISO 11162: 2001 استاندارد بین المللی ادویه جات – فلفل قرمز
ISO 7541: 2020 استاندارد بین المللی ادویه جات – پودر فلفل قرمز
ISO 10621: 1997 استاندارد بین المللی ادویه جات – فلفل سبز
ISO 3493: 2014 استاندارد بین المللی ادویه جات – وانیلی
ISO 5562: 1983 استاندارد بین المللی ادویه جات – زردچوبه
ISO 5566: 1982 استاندارد بین المللی ادویه جات – زردچوبه – تعیین قدرت رنگ آمیزی
ISO 1003: 2008 استاندارد بین المللی ادویه جات – زنجبیل
ISO 13685: 1997 استاندارد بین المللی ادویه جات – زنجبیل و آنتی اکسیدان ها
ISO 6539: 2014 استاندارد بین المللی ادویه جات – دارچین
ISO 2253: 1999 استاندارد بین المللی ادویه جات – پودر کاری
GMP (Good manufacturing Practice) استاندارد بین المللی عملکرد خوب در تولید
GHP (Good Hygiene Practices) استاندارد بین المللی عملکرد خوب در رعایت بهداشت
GLP (Good Laboratory Practice) استاندارد بین المللی عملکرد خوب آزمایشگاهی
BRC (British Retail Consortium) استاندارد بین المللی ایمنی و کیفیت غذا در اتحادیه انگلستان
(Safer Food Better Business) SFBB استاندارد بین المللی ایمنی مواد غذایی در تولید- (بسته بندی انبارش و توزیع
CODEX استاندارد بین المللی کدکس برای محصولات غذایی
FDA سازمان غذا و دارو آمریکا