این استاندارد های بین‌المللی فهرستی غیر جامع از نام‌های گیاه‌شناسی و نام‌های رایج در انگلیسی و فرانسوی گیاهان یا قسمت‌هایی از گیاهان که به‌عنوان ادویه یا چاشنی استفاده می‌شوند را ارائه می‌دهند. نام‌های گیاه‌شناسی بر اساس فلور اروپا و آخرین کارهای انجمن بین‌المللی آزمایش بذر اصلاح شده‌اند و همین امر منجر به گنجاندن گیاهان خاصی هم به عنوان ادویه و هم به عنوان چاشنی معطر شده است.

استانداردهای بین المللی توسط سازمان بین المللی استاندارد ایزو ISO تدوین میشوند و برای محصولات و خدمات در سراسر جهان کاربرد دارند. در سایت ما مقاله ای با عنوان ایزو چیست منتشر شده است که به طور مفصل به انواع استانداردها و مزایای آنها برای کسب و کارها پرداخته است.

 

 

استاندارد های عمومی

ISO 9001: 2015    استاندارد بین المللی سیستم مدیریت کیفیت

ISO 14001: 2015   استاندارد بین المللی سیستم مدیریت زیست محیطی

ISO 45001: 2018   استاندارد بین المللی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی

HSE-MS   استاندارد بین المللی سیستم مدیریت ایمنی، بهداشت، محیط زیست

ISO 10002: 2018  استاندارد بین المللی سیستم شکایت مشتریان

ISO 10004: 2018   استاندارد بین المللی سیستم رضایت مندی مشتریان

ISO 10006: 2017   استاندارد بین المللی مدیریت کیفیت در پروژه ها (مدیریت پروژه)

CRM   استاندارد بین المللی مدیریت ارتباط با مشتریان

5S آراستگی محیط کار

استاندارد های تخصصی

حلال استاندارد بین المللی تطابق محصولات غذایی و کشتارگاه ها با الزامات قوانین اسلامی

HACCP   استاندارد بین المللی سلامت غذا

ISO 22000: 2018   استاندارد بین المللی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی

ISO 17025: 2017   استاندارد بین المللی مدیریت کیفیت آزمایشگاهی

CE   استاندارد بین المللی محصول در اروپا (تطابق محصول با الزامات اتحادیه اروپا)

ISO 12872: 2010   استاندارد بین المللی زیتون

ISO 3632: 2011   استاندارد بین المللی ادویه جات زعفران

ISO 21983:2019   استاندارد بین المللی دستورالعمل برای برداشت، حمل و نقل، جداسازی، خشک کردن و ذخیره سازی زعفران قبل از بسته بندی

ISO 676: 1997  استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات

ISO 939   استاندارد بین المللی تعیین رطوبت در ادویه جات

ISO 20377:2018   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات جعفری خشک

ISO 11164: 1995   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات رزماری خشک شده

ISO 11165: 1995   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات مریم خشک

ISO 11163: 1995   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات ریحان شیرین خشک

ISO 10620: 1995   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات مرجان شیرین خشک

ISO 7927: 1987   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات، سبزیجات دانه رازیانه تلخ

ISO 6465: 2009   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات زیره

ISO 7925: 1999  استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات پسته خشک شده

ISO 7926: 1991   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات ترخون خشک شده

ISO 6754: 1996   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات آویشن خشک

ISO / NP 7540   استاندارد بین المللی ادویه جات و ترشی جات پاپریکا شیرین و گرم

ISO 7542: 1984   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات پاپریکا

ISO 7540: 2020   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات پاپایا

ISO 7377: 1984   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات توت فرنگی

ISO 6577: 2002   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات کلم بروکلی

ISO 6574: 1986   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات دانه کرفس

ISO 5560: 1997   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات سیر خشک شده

ISO 5559: 1995   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات – پیاز خشک

ISO 2255: 1996   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات گشنیز

ISO 2256: 1984   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات نعناع خشک

ISO 1237: 1981   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات دانه خردل

ISO 5563: 1984   استاندارد بین المللی ادویه جات، ترشی جات و سبزیجات فلفل دلمه ای

ISO 3513: 1995   استاندارد بین المللی ادویه جات فلفل

ISO 959-1: 1998   استاندارد بین المللی ادویه جات فلفل سیاه

ISO 11162: 2001   استاندارد بین المللی ادویه جات – فلفل قرمز

ISO 7541: 2020   استاندارد بین المللی ادویه جات پودر فلفل قرمز

ISO 10621: 1997   استاندارد بین المللی ادویه جات فلفل سبز

ISO 3493: 2014   استاندارد بین المللی ادویه جات وانیلی

ISO 5562: 1983   استاندارد بین المللی ادویه جات زردچوبه

ISO 5566: 1982   استاندارد بین المللی ادویه جات زردچوبه تعیین قدرت رنگ آمیزی

ISO 1003: 2008   استاندارد بین المللی ادویه جات زنجبیل

ISO 13685: 1997   استاندارد بین المللی ادویه جات زنجبیل و آنتی اکسیدان ها

ISO 6539: 2014   استاندارد بین المللی ادویه جات دارچین

ISO 2253: 1999   استاندارد بین المللی ادویه جات پودر کاری

GMP (Good manufacturing Practice)   استاندارد بین المللی عملکرد خوب در تولید

GHP (Good Hygiene Practices)   استاندارد بین المللی عملکرد خوب در رعایت بهداشت

GLP (Good Laboratory Practice)   استاندارد بین المللی عملکرد خوب آزمایشگاهی

BRC (British Retail Consortium)   استاندارد بین المللی ایمنی و کیفیت غذا در اتحادیه انگلستان

(Safer Food Better Business) SFBB   استاندارد بین المللی ایمنی مواد غذایی در تولید- (بسته بندی انبارش و توزیع

CODEX   استاندارد بین المللی کدکس برای محصولات غذایی

FDA   سازمان غذا و دارو آمریکا