ISO 10007 پیکربندی را به عنوان “ویژگی های عملکردی و فیزیکی مرتبط با یک محصول یا خدمات همانطور که در اطلاعات پیکربندی توضیح داده شده است” تعریف می کند.

یک آیتم پیکربندی را به عنوان “موجود در پیکربندی که تابع استفاده نهایی را برآورده می کند” تعریف می کند.

این یک خط پایه پیکربندی را به عنوان “اطلاعات پیکربندی تایید شده که ویژگی های یک محصول یا خدمات را در نقطه ای از زمان مشخص می کند که به عنوان مرجع فعالیت ها در طول چرخه عمر محصول یا خدمات عمل می کند” تعریف می کند.

حسابداری وضعیت پیکربندی را به عنوان “ثبت و گزارش رسمی اطلاعات پیکربندی، وضعیت تغییرات پیشنهادی و وضعیت اجرای تغییرات تایید شده” تعریف می کند.

این استاندارد مسئولیت ها و اختیارات را تشریح می کند و فرآیند مدیریت پیکربندی را که شامل پنج رشته مدیریت پیکربندی است، شرح می دهد:

ISO 22000 دارای دو چرخه Plan-Do-Check-Act (PDCA) است که یکی در داخل دیگری عمل می کند، اولی سیستم مدیریت را پوشش می دهد، دومی عملیات (شرح شده در ISO 22000:2018، بند 8)، که به طور همزمان HACCP را پوشش می دهد. اصول. ISO 22000 به اصول کلی بهداشت مواد غذایی Codex Alimentarius، CXC 1-1969[9] اشاره می کند که شامل اصول HACCP و 12 مرحله کاربرد HACCP است. جدول زیر رابطه و همسویی بین ISO 22000 و اصول عمومی بهداشت مواد غذایی Codex Alimentarius، CXC 1-1969 را توضیح می دهد. وظیفه، اعتبارسنجی اقدامات کنترلی یا ترکیبی از اقدامات کنترلی، همچنین به دستورالعمل‌های اعتبارسنجی اقدامات کنترل ایمنی غذا، CXG 69-2008 [10] اشاره دارد.

ISO 10012:2003 الزامات عمومی را مشخص می کند و راهنمایی برای مدیریت فرآیندهای اندازه گیری و تأیید اندازه گیری تجهیزات اندازه گیری مورد استفاده برای پشتیبانی و نشان دادن انطباق با الزامات اندازه شناسی ارائه می دهد. الزامات مدیریت کیفیت یک سیستم مدیریت اندازه‌گیری را مشخص می‌کند که می‌تواند توسط سازمانی که اندازه‌گیری‌ها را به عنوان بخشی از سیستم مدیریت کلی انجام می‌دهد و برای اطمینان از برآورده شدن الزامات اندازه‌شناسی مورد استفاده قرار گیرد.

ISO 10012:2003 برای نشان دادن انطباق با ISO 9001، ISO 14001 یا هر استاندارد دیگری در نظر گرفته نشده است. علاقه‌مندان می‌توانند با استفاده از ISO 10012:2003 به عنوان ورودی برای برآوردن الزامات سیستم مدیریت اندازه‌گیری در فعالیت‌های صدور گواهینامه موافقت کنند. استانداردها و راهنماهای دیگری برای عناصر خاص مؤثر بر نتایج اندازه گیری وجود دارد، به عنوان مثال، جزئیات روش های اندازه گیری، شایستگی پرسنل، مقایسه های بین آزمایشگاهی.

ISO 10012:2003 به عنوان جایگزین یا اضافه بر الزامات ISO/IEC 17025 در نظر گرفته نشده است.

ISO 39001:2012 الزاماتی را برای یک سیستم مدیریت ایمنی ترافیک جاده ای (RTS) مشخص می کند تا سازمانی را که با سیستم ترافیک جاده تعامل دارد، قادر می سازد تا مرگ و میر و صدمات جدی مربوط به تصادفات ترافیکی جاده را کاهش دهد. الزامات ISO 39001:2012 شامل توسعه و اجرای یک خط مشی RTS مناسب، توسعه اهداف و برنامه های عملیاتی RTS است که الزامات قانونی و سایر الزامات مورد قبول سازمان را در نظر می گیرد و اطلاعات در مورد عناصر و معیارهای مرتبط با RTS که سازمان به عنوان کسانی که می تواند کنترل کند و آنهایی که می تواند بر آنها تأثیر بگذارد شناسایی می کند

ISO 39001:2012 الزاماتی را برای یک سیستم مدیریت ایمنی ترافیک جاده ای (RTS) مشخص می کند تا سازمانی را که با سیستم ترافیک جاده تعامل دارد، قادر می سازد تا مرگ و میر و صدمات جدی مربوط به تصادفات ترافیکی جاده را کاهش دهد. الزامات ISO 39001:2012 شامل توسعه و اجرای یک خط مشی RTS مناسب، توسعه اهداف و برنامه های عملیاتی RTS است که الزامات قانونی و سایر الزامات مورد قبول سازمان را در نظر می گیرد و اطلاعات در مورد عناصر و معیارهای مرتبط با RTS که سازمان به عنوان کسانی که می تواند کنترل کند و آنهایی که می تواند بر آنها تأثیر بگذارد شناسایی می کند.

ISO 29990 معیارهای استاندارد سیستم مدیریت کیفیت را برای ارائه دهندگان خدمات آموزشی و آموزشی تعیین می کند. ISO 29990 یک استاندارد یکپارچه برای ارائه دهندگان خدمات یادگیری از جمله شرکت ها، موسسات حرفه ای و مراکز یادگیری مادام العمر در سراسر جهان ارائه می دهد. طراحی خدمات مناسب و ارزیابی نتایج یادگیری را ترویج می کند.

هدف ISO 29990 ارائه یک مدل عمومی برای عملکرد حرفه ای با کیفیت و عملکرد برای ارائه دهندگان خدمات یادگیری (LSPs) در توسعه و ارائه آموزش، آموزش است.

این استاندارد از ساختاری مبتنی بر فرآیند پیروی می کند تا اطمینان حاصل شود که اجرای آن منجر به بهبود مستمر می شود. هدف نهایی استاندارد تضمین اجرای برنامه ها و فرآیندهای آموزشی با کیفیت بالا است.

ISO 10015 یک استاندارد شناخته شده جهانی است که راهنمایی هایی را در مورد استقرار، پیاده سازی، حفظ و ارتقای سیستم های مدیریت شایستگی در سازمان ها ارائه می دهد. صرف نظر از نوع و اندازه سازمان، استاندارد ایزو 10015 چارچوبی را ارائه می دهد که با خانواده استانداردهای ISO 9000 هماهنگ است و بر رویکرد سیستماتیک برای توسعه شایستگی تأکید دارد.

اجزای اصلی ISO 10015 چیست؟

استاندارد ISO 10015 ابزاری همه کاره است که برای سازمان ها در هر نوع و اندازه ای قابل استفاده است. این استاندارد با خانواده ISO 9000 هماهنگ است و ارتباط مدیریت کیفیت و مدیریت شایستگی را تقویت می کند. تغییرات قابل توجه در نسخه 2019 شامل تجدید نظر در تعیین الزامات شایستگی و کاوش عمیق تر در اصول مدیریت شایستگی است.

ISO 31000، مدیریت ریسک – دستورالعمل ها، اصول، چارچوب و فرآیندی را برای مدیریت ریسک ارائه می کند. این می تواند توسط هر سازمانی صرف نظر از اندازه، فعالیت یا بخش آن استفاده شود.

استفاده از ISO 31000 می تواند به سازمان ها کمک کند تا احتمال دستیابی به اهداف را افزایش دهند، شناسایی فرصت ها و تهدیدها را بهبود بخشند و به طور موثر منابع را برای درمان ریسک تخصیص و استفاده کنند.

با این حال، ISO 31000 نمی تواند برای اهداف صدور گواهینامه استفاده شود، اما راهنمایی برای برنامه های ممیزی داخلی یا خارجی ارائه می دهد. سازمان‌هایی که از آن استفاده می‌کنند، می‌توانند شیوه‌های مدیریت ریسک خود را با یک معیار بین‌المللی به رسمیت شناخته شده مقایسه کنند و اصول صحیحی را برای مدیریت مؤثر و حاکمیت شرکتی ارائه دهند.

ISO 10668 چیست؟, استاندارد ایزو 10668 چارچوبی را برای ارزش گذاری برند شامل اهداف، مبانی ارزش گذاری، رویکرد ارزش گذاری، روش های ارزش گذاری، و منبع یابی داده ها و مفروضات با کیفیت مشخص می کند. همچنین روش هایی را برای ارائه گزارش چنین نتایجی از ارزش گذاری برند مشخص می کند

سازمان بین المللی استاندارد (ISO) دو استاندارد مهم به نام های ISO 10668:2012 “ارزش گذاری نام تجاری – الزامات برای ارزیابی پولی نام تجاری” و ISO 20761:2019 “ارزیابی برند – اصول و مبانی” را تدوین کرده است.

ارزش گذاری برند – ISO 10668 – چارچوبی را برای ارزش گذاری برند، شامل اهداف، مبانی ارزش گذاری، رویکردهای ارزش گذاری، روش های ارزش گذاری و منبع داده ها و مفروضات با کیفیت مشخص می کند. همچنین روش هایی را برای گزارش نتایج چنین ارزش گذاری مشخص می کند.

ارزیابی برند – ISO 20671 – این استاندارد یک چارچوب دقیق و مجموعه ای از اصول را برای انجام ارزیابی برند از دیدگاه ورودی یا خروجی تعیین می کند. به این ترتیب در نظر گرفته شده است که به عنوان استانداردی برای توسعه و اجرای سایر استانداردها برای ارزیابی برند – و علاوه بر آن همسویی با استاندارد بین المللی ارزیابی برند – یعنی ISO 10668 عمل کند.

ISO/IEC 17025 استاندارد بین المللی آزمایشگاه های تست و کالیبراسیون است. این الزامات را برای شایستگی، بی طرفی و عملکرد مداوم آزمایشگاه ها تعیین می کند و از دقت و قابلیت اطمینان نتایج آزمایش و کالیبراسیون آنها اطمینان می دهد.

ISO/IEC 27001 شناخته شده ترین استاندارد جهان برای سیستم های مدیریت امنیت اطلاعات (ISMS) است. الزاماتی را تعریف می کند که ISMS باید برآورده کند.

استاندارد ISO/IEC 27001 به شرکت ها در هر اندازه و از هر بخش فعالیت راهنمایی هایی را برای استقرار، پیاده سازی، نگهداری و بهبود مستمر یک سیستم مدیریت امنیت اطلاعات ارائه می دهد.

انطباق با ISO/IEC 27001 به این معنی است که یک سازمان یا کسب و کار سیستمی را برای مدیریت ریسک های مربوط به امنیت داده های متعلق به شرکت یا اداره می کند و اینکه این سیستم به همه بهترین شیوه ها و اصول مندرج در این استاندارد بین المللی احترام می گذارد. .

سیستم مدیریت کیفیت ISO 10001:2018 برای رسیدگی به شکایات. استاندارد ISO 10001:2018 دستورالعمل هایی را برای رسیدگی موثر به شکایات ارائه می دهد. دامنه استاندارد ISO 10001:2018 گسترده است. جنبه های برنامه ریزی، طراحی، توسعه، عملیات، تعمیر و نگهداری و بهبود فرآیند را پوشش می دهد.

ISO 10004:2018 دستورالعمل هایی را برای تعریف و اجرای فرآیندهایی برای نظارت و سنجش رضایت مشتری ارائه می دهد. این برای استفاده توسط هر سازمانی صرف نظر از نوع یا اندازه آن، یا محصولات و خدماتی که ارائه می دهد در نظر گرفته شده است

ISO 10002:2018 چارچوب و راهنمایی را برای مدیریت مؤثر شکایات مشتریان به منظور افزایش رضایت مشتری و بهبود عملکرد کلی سازمان به سازمان ها ارائه می دهد.

هدف این استاندارد کمک به سازمان‌ها برای ایجاد یک رویکرد سیستماتیک برای رسیدگی به شکایات مشتریان با ارائه دستورالعمل‌هایی برای فرآیندهای مدیریت شکایت است. این استاندارد جنبه های مختلف رسیدگی به شکایات از جمله دریافت، حل و فصل و تجزیه و تحلیل آنها را با هدف تبدیل شکایات به فرصت هایی برای رضایت مشتری و بهبود سازمانی پوشش می دهد.

ISO 15189:2012 الزامات کیفیت و شایستگی را در آزمایشگاه های پزشکی مشخص می کند.

ISO 15189:2012 می تواند توسط آزمایشگاه های پزشکی در توسعه سیستم های مدیریت کیفیت و ارزیابی صلاحیت خود استفاده شود. همچنین می تواند برای تایید یا تشخیص صلاحیت آزمایشگاه های پزشکی توسط مشتریان آزمایشگاه، مراجع تنظیم کننده و نهادهای اعتباربخشی استفاده شود.

ISO 50001 مبتنی بر مدل سیستم مدیریت بهبود مستمر است که برای سایر استانداردهای معروف مانند ISO 9001 یا ISO 14001 نیز استفاده می شود. این امر باعث می شود سازمان ها مدیریت انرژی را در تلاش های کلی خود برای بهبود کیفیت و مدیریت زیست محیطی ادغام کنند.

ISO 50001:2011 الزاماتی را برای استقرار، پیاده سازی، حفظ و بهبود یک سیستم مدیریت انرژی مشخص می کند که هدف آن این است که سازمان را قادر سازد از یک رویکرد سیستماتیک در دستیابی به بهبود مستمر عملکرد انرژی، از جمله بهره وری انرژی، مصرف انرژی و مصرف پیروی کند.

الزامات مربوط به مصرف و مصرف انرژی را مشخص می کند، از جمله اندازه گیری، مستندسازی و گزارش، شیوه های طراحی و تدارکات برای تجهیزات، سیستم ها، فرآیندها و پرسنلی که به عملکرد انرژی کمک می کنند.

برای همه متغیرهای مؤثر بر عملکرد انرژی که می تواند توسط سازمان نظارت و تحت تأثیر قرار گیرد، اعمال می شود. ISO معیارهای عملکرد خاصی را در رابطه با انرژی تجویز نمی کند.

به گونه ای طراحی شده است که به طور مستقل مورد استفاده قرار گیرد، اما می توان آن را با سایر سیستم های مدیریتی هماهنگ یا ادغام کرد.

برای هر سازمانی که بخواهد اطمینان حاصل کند که با خط مشی انرژی اعلام شده خود مطابقت دارد و مایل است این موضوع را به دیگران نشان دهد، قابل اجرا است، چنین انطباق یا از طریق خود ارزیابی و خوداظهاری انطباق یا با صدور گواهینامه تایید می شود. سیستم مدیریت انرژی توسط یک سازمان خارجی

همچنین در ضمیمه ، راهنمایی آموزنده در مورد استفاده از آن ارائه می دهد.

استاندارد بین المللی ISO 22000:2018 سازمان ها را قادر می سازد تا خطرات ایمنی مواد غذایی را در طول زنجیره غذایی کنترل کنند تا از ایمن بودن غذا در زمان مصرف اطمینان حاصل کنند. ISO 22000:2018 برای همه سازمان های شرکت کننده در زنجیره غذایی صرف نظر از نوع، اندازه و پیچیدگی اعمال می شود.

 

ISO 22000 الزامات یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را مشخص می کند که در آن یک سازمان در زنجیره غذایی باید توانایی خود را در کنترل خطرات ایمنی مواد غذایی به منظور اطمینان از ایمن بودن غذا در زمان مصرف انسانی نشان دهد.

این برای همه سازمان ها، صرف نظر از اندازه، قابل اجرا است، که در هر جنبه ای از زنجیره غذایی درگیر هستند و می خواهند سیستم هایی را پیاده سازی کنند که محصولات ایمن را به طور مداوم ارائه دهند. ابزار برآوردن هر گونه الزامات ISO را می توان از طریق استفاده از منابع داخلی و/یا خارجی انجام داد.

الزاماتی را برای فعال کردن یک سازمان مشخص می کند

– برنامه ریزی، پیاده سازی، بهره برداری، نگهداری و به روز رسانی یک سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی با هدف ارائه محصولاتی که با توجه به کاربرد مورد نظر آنها برای مصرف کننده ایمن هستند،

– برای نشان دادن انطباق با الزامات قانونی و نظارتی قابل اجرا ایمنی مواد غذایی،

– ارزیابی و ارزیابی نیازهای مشتری و نشان دادن انطباق با آن دسته از الزامات مورد توافق مشتری که مربوط به ایمنی مواد غذایی است، به منظور افزایش رضایت مشتری،

– برای برقراری ارتباط موثر مسائل ایمنی مواد غذایی با تامین کنندگان، مشتریان و اشخاص ذینفع مرتبط در زنجیره غذایی،

– برای اطمینان از انطباق سازمان با خط مشی ایمنی غذایی اعلام شده،

– برای نشان دادن چنین انطباق به اشخاص ذینفع مربوطه، و

– به دنبال صدور گواهینامه یا ثبت سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی خود توسط یک سازمان خارجی، یا خود ارزیابی یا خوداظهاری انطباق با

استاندارد حلال HALAL – گواهینامه تولید و عرضه محصولات حلال

در ادیان و باورهای مختلف ممکن است خطوط قرمز خاصی در مورد تغذیه وجود داشته باشد. برخی از مذاهب یا عقاید یک غذا را ترجیح می دهند، در حالی که برخی دیگر به شدت آن را ممنوع می کنند. از نظر دین مبین اسلام این مفاهیم با عناوین حلال و حرام بیان شده است.

حرام غذا یا نوشیدنی است که نباید مصرف کرد و باید از آن پرهیز کرد و معرف غذا یا نوشیدنی حلال است که مناسب تشخیص داده شود.

با توجه به این واقعیت که بیش از یک میلیارد مسلمان در جهان زندگی می کنند،  نیاز به استانداردی برای اطلاع رسانی به این افراد در مورد حلال بودن یا نبودن محصول دارد. ضمناً موضوع غذای حلال فقط از نظر دین اسلام نیست. قبل از قرآن مفهوم غذای حلال نزد اولین مردمان نیز وجود داشته است

ISO 13485:2016 الزامات یک سیستم مدیریت کیفیت را مشخص می کند که در آن سازمان باید توانایی خود را برای ارائه تجهیزات پزشکی و خدمات مرتبط که به طور مداوم الزامات نظارتی مشتری و قابل اجرا را برآورده می کند، نشان دهد. چنین سازمان‌هایی می‌توانند در یک یا چند مرحله از چرخه حیات، از جمله طراحی و توسعه، تولید، ذخیره‌سازی و توزیع، نصب، یا سرویس یک دستگاه پزشکی و طراحی و توسعه یا ارائه فعالیت‌های مرتبط (مانند پشتیبانی فنی) مشارکت داشته باشند. ISO 13485:2016 همچنین می تواند توسط تامین کنندگان یا طرف های خارجی که محصول را ارائه می دهند، از جمله خدمات مرتبط با سیستم مدیریت کیفیت به چنین سازمان هایی، استفاده شود.

الزامات ISO 13485:2016 برای سازمان ها صرف نظر از اندازه و بدون توجه به نوع آنها قابل اعمال است مگر در مواردی که به صراحت ذکر شده باشد. هر جا که الزامات مربوط به تجهیزات پزشکی مشخص شده باشد، الزامات به طور یکسان برای خدمات مرتبط که توسط سازمان ارائه می شود اعمال می شود.

 

ISO 45001 یک استاندارد بین المللی است که الزامات سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی (OH&S) را مشخص می کند. این چارچوبی را برای سازمان ها برای مدیریت ریسک ها و بهبود عملکرد OH&S فراهم می کند.

این استاندارد معیارهایی را برای سیاست، اهداف، برنامه ریزی، اجرا، عملیات، ممیزی و بازنگری OH&S تعیین می کند. عناصر کلیدی شامل تعهد رهبری، مشارکت کارگر، شناسایی خطر و ارزیابی ریسک، رعایت قوانین و مقررات، برنامه ریزی اضطراری، بررسی حادثه و بهبود مستمر است.

ISO 45001 از روش Plan-Do-Check-Act برای مدیریت سیستماتیک خطرات بهداشتی و ایمنی استفاده می کند. این برای سازمان ها در هر اندازه اعمال می شود و می تواند با سایر استانداردهای سیستم مدیریت ISO ادغام شود

ایزو 16949 ابتدا در سال 1999 براي ايجاد هماهنگي طرح هاي مختلف ارزيابي و استاندارد ایزو در سراسر جهان در زنجيره تامين بخش صنعت خودرو ايجاد شد. تمرکز اصلي استاندارد ایزو IATF 16949 توسعه سيستم مديريت کيفيت است که براي بهبود مستمر، تاکيد بر پيشگيري از نقص و کاهش تنوع و اتلاف در زنجيره تامين را فراهم مي کند.

ISO 9001 یک استاندارد شناخته شده جهانی برای مدیریت کیفیت است. این به سازمان ها در هر اندازه و بخش کمک می کند تا عملکرد خود را بهبود بخشند، انتظارات مشتری را برآورده کنند و تعهد خود را به کیفیت نشان دهند. الزامات آن نحوه ایجاد، پیاده سازی، نگهداری و بهبود مستمر یک سیستم مدیریت کیفیت (QMS) را مشخص می کند.

پیاده سازی ISO 9001 به این معنی است که سازمان شما فرآیندهای موثر و کارکنان آموزش دیده را برای ارائه محصولات یا خدمات بی عیب و نقص هر چند وقت یکبار اجرا کرده است.

ISO 14001 استاندارد بین المللی شناخته شده برای سیستم های مدیریت زیست محیطی (EMS) است. این چارچوبی را برای سازمان ها فراهم می کند تا یک EMS را طراحی و پیاده سازی کنند و عملکرد محیطی خود را به طور مداوم بهبود بخشند. با پایبندی به این استاندارد، سازمان ها می توانند اطمینان حاصل کنند که اقدامات پیشگیرانه ای برای به حداقل رساندن ردپای زیست محیطی خود، رعایت الزامات قانونی مربوطه و دستیابی به اهداف زیست محیطی خود انجام می دهند. این چارچوب جنبه های مختلفی را در بر می گیرد، از استفاده از منابع و مدیریت پسماند گرفته تا نظارت بر عملکرد زیست محیطی و مشارکت ذینفعان در تعهدات زیست محیطی.

OHSAS 18001 استاندارد بین المللی شناخته شده برای سیستم های مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی است. با اجرای بهترین فرآیندهای آن، می توانید به شرکت خود در شناسایی و کنترل خطرات بهداشتی و ایمنی کمک کنید.

دریافت گواهینامه OHSAS 18001 نشان می دهد که شرکت شما متعهد به کاهش تصادفات، پیروی از قانون و بهبود عملکرد کلی سلامت و ایمنی است. این می تواند منجر به افزایش اعتماد کارکنان، مشتریان و ذینفعان به سیستم های مدیریتی شما شود. همچنین می تواند برند شرکت شما را ارتقا دهد و مزیت رقابتی به شما بدهد.

سری گواهینامه IMS (سیستم مدیریت یکپارچه) شامل سه استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ISO 9001 ، سیستم مدیریت ایمنی و سلامت ISO 45001 و سیستم مدیریت محیط زیست ISO 14001 می باشد.

اجرا و دریافت همزمان سری گواهینامه IMS به شرکت ها برای رشد و تعالی کمک شایانی می کند.

گرفتن همزمان سری گواهینامه IMS باعث صرفه جویی در هزینه های کیفیت سازمان می گردد.

ایزوسیستم همواره آخرین ورژن استانداردها را برای شرکت ها پیاده سازی و صدور گواهینامه انجام خواهد داد.

سیستم مدیریت یکپارچه یعنی اینکه چند سیستم مدیریت در یک سازمان را کنارهم بگذاریم و با هم کنترل و مدیریت کنیم.