Blog

استاندارد HACCP (سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت غذایی)

توسط در ایزو سازمان شما, صنایع غذایی, کلیه گواهینامه ها 3 نوامبر 2021

مراکز و سازمان های غذایی نیاز به یک سیستم ایمنی غذایی دارند که ایمنی، پاکیزگی و کیفیت غذا را تامین کند. این سیستم ایمنی مواد غذایی،  HACCP یا تحلیل خطر و کنترل بحران نامیده می شود.

استاندارد HACCP چیست؟

شناسایی خطرات بالقوه و یافتن نقاط بحرانی راهی برای حصول اطمینان از این است که تمامی مراحل حمل و نقل مواد غذایی به صورت ایمن انجام می‌شود. تحلیل خطر و کنترل بحران یک روش عملی برای جلوگیری از همه خطرات زیستی، شیمیایی و فیزیکی در سراسر مراحل زنجیره حمل و نقل مواد غذایی از تولید، پردازش، بسته‌بندی و توزیع است.

گواهینامه HACCP تعهد خود را برای تولید در غذاهای سالم به مشتریان نشان می‌دهد. این رویکرد مبتنی بر شواهد، به ویژه هنگامی مفید است که شما تحت بازرسی توسط مقامات نظارتی یا ذینفعان قرار بگیرید.

HACCP اصول کلی بهداشت غذایی را از طریق مصرف نهایی تامین می‌کند و کنترل‌های بهداشتی کلیدی در هر مرحله را برجسته می‌کند.

تعهد واقعی به ایمنی غذا از طریق رعایت استاندارد HACCP نیز می‌تواند برند تجاری شما را تغییر دهد و به عنوان یک ابزار موثر برای ورود به بازار عمل کند و فرصت‌های تجاری جدیدی را در سراسر جهان ایجاد کند.

چرا استاندارد HACCP برای سازمان ما مهم است؟

اجرای صحیح استاندارد HACCP به کاهش احتمال شکایت مشتری و یا خطرات بالقوه ای که ممکن است از مواد خام و خطای انسانی حاصل شود، کمک می‌کند. آگاهی کارمندان که از استاندارد HACCP حاصل می‌شود، به ایجاد بهبود مستمر محصولات و فرآیندهای یک شرکت کمک می‌کند.

مزایای اخذ استاندارد HACCP:

اعتبار داشتن:

استاندارد HACCP یک ابزار امنیت غذایی شناخته‌شده بین‌المللی است که اعتبار بیشتری را برای مشتریان فعلی و بالقوه در سراسر جهان فراهم می‌کند.

مطابقت:

صدور گواهینامه HACCP نشان دهنده انطباق با مقررات ایمنی مواد غذایی مبتنی بر HACCP است.

کاهش ریسک:

موجب کاهش خطر محصولات ناامن از طریق شناسایی و مدیریت خطرات برای امنیت و بهداشت مواد غذایی در نقاط کنترل بحران می شود.

تعهد:

استفاده از سیستم HACCP نشان دهنده تعهد شما برای مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی است.

اعتماد مصرف‌کننده و تامین‌کننده:

موجب افزایش اعتماد به کیفیت محصولات شما، هم از طرف مشتری(مصرف کننده) و هم از طرف سازمان شما(تامین کننده) می شود.

چه مشاغلی می توانند استاندارد HACCP را اخذ کنند؟

تمام مشاغل در زنجیره تامین مواد غذایی از تولید کنندگان،خرده فروشان می توانند از ایزو HACCP استفاده کنند.

مشاغلی که استاندارد HACCP را پیاده سازی می کنند، می توانند گواهینامه GMP (شیوه های تولید محصول خوب) را اخذ نمایند.امکان صدور گواهینامه ایزو به صورت جداگانه وجود دارد.
سیستم های مدیریت ایمنی و مواد غذایی مانند ISO 22000 ، FSSC 22000  مبتنی بر اجرای یک سیستم HACCP برای اطمینان از ایمنی مواد غذایی می باشند و این استانداردها را می توان در کنار گواهینامه HACCP اخذ نمود.

چند نمونه از زمینه کاربرد استاندارد HACCP عبارت است از:

  • محصولات گوشتی
  • محصولات لبنی
  • میوه
  • سبزیجات
  • ادویه جات ،ترشیجات
  • ماهی
  • غلات
  • آجیل
  • رستوران ها
  • نانوایی، قنادی
  • هتل ها،فست فود و…

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید